Mokesčių bei teisės aktų aktualių pakeitimų apžvalga; Aktualiausios buhalterijos naujienos; Praktiniam darbui skirtos lentelės, schemos, analizės; MS PowerPoint 2013 pamokėlė
IBA Naujienlaiškis Nr. 09 (359)


Praėjusią savaitę Vyriausybė paskelbė nacionalinių reformų planą, kuriame daug abstrakčių nuostatų, tik, deja, mažai konkretumo. Ypač neaišku, kas bus daroma su mokesčiais. Tik drąsiai galime pasakyti, kad pakeitimai numatomi nemaži, nes naujai priimtame Vyriausybės nutarime kalbama būtent apie reformas. Nors plane konkretumo kol kas ir trūksta, kūrybiškumo – tikrai ne. Apie nuo sausio 1 d. įsigaliojusius „Sodros“ pakeitimus 20 punkte rašoma: „Nuo 2017 m. sausio 1 d. įsigaliojo su naujuoju socialiniu modeliu susiję socialinį draudimą reglamentuojantys įstatymai. Šiais įstatymais praplėstos galimybės apsidrausti (mažųjų bendrijų vadovams, tantjemas gaunantiems asmenims)...“ Tačiau pamirštama, kad VSDĮ nuostatų taikymas šiuo atveju yra privalomas ir pasirinkti, mokėti ar nemokėti „Sodros“ įmokų, negalima. Nors pati mintis visai ir įdomi. Įsivaizduokite, jei socialinis draudimas būtų savanoriškas ir iš tikro galėtume rinktis, draustis juo ar nesidrausti... Išsamesnes reformos gaires žadama pristatyti artimiausiomis savaitėmis. Nors tokie punktai ir gali praskaidrinti buhalterių nuotaiką, tikėkimės, kad projekte sulauksime daugiau aiškumo ir tikslumo. Juk mūsų darbe dviprasmiškumo ir taip netrūksta. Kol kas visa tai – Vyriausybės pažadai ir mūsų pamąstymai, o naujovėms ruoštis reikia jau dabar. Tik tarp darbų raskite laisvą akimirką ir sau – juk penktadienį minima Tarptautinė buhalterių diena. Norime Jus iš anksto pasveikinti ir palinkėti stiprybės, kantrybės, aplinkinių supratingumo ir kuo daugiau smagių akimirkų ne tik profesiniame, bet ir asmeniniame gyvenime. O šią dieną paminėti kviečiame Druskininkuose vykstančiame Tarptautinei buhalterių dienai skirtame seminare bei šiai progai skirtoje kvalifikacijos kėlimo stovykloje.

Kitą kartą susitiksime 2017 m. gegužės 22 d.


ĮDOMIAUSIA LEIDINYJE


• Atnaujintas PMĮ komentaras
• Pakeista Ligos ir motinystės socialinio draudimo išmokų mokėjimo tvarka
• MS PowerPoint 2013 pamokėlė
• Garantijų darbuotojams jų darbdaviui tapus nemokiam apibendrinimo lentelės

 
 

DĖMESIO! Nuorodų žymėjimas naujienlaiškyje:
Žaliai žymima informacija prieinama visiems naujienlaiškio gavėjams: Plačiau
Oranžine spalva žymima papildoma informacija prieinama tik IBA prenumeratoriams: Plačiau


AKTUALŪS PATARIMAI

Pasigaminto ilgalaikio turto PVM atskaita


Ūkio subjektai ilgalaikį turtą gali ne tik įsigyti, bet ir patys pasigaminti. Pasigamintas ilgalaikis turtas yra toks pat kaip ir įsigytas ilgalaikis turtas, todėl jis taip pat yra ir mokesčių objektas. Prievolė apskaičiuoti pardavimo PVM už pasigamintą ilgalaikį materialųjį turtą atsiranda, kai pasigamintas turtas pradedamas naudoti PVM mokėtojo ekonominėje veikloje, t. y. pradedamas eksploatuoti.
Gaminant turtą visas prekių (paslaugų) pirkimo PVM, skirtas turtui pasigaminti, gali būti įtrauktas į PVM atskaitą. Taigi, visų medžiagų (žaliavų), skirtų turtui pasigaminti, pirkimo PVM bus atskaitytas. Kadangi pasigaminto turto savikainą sudaro iš esmės tik jo pasigaminimui naudotų medžiagų ir paslaugų kaina, realiai visa mokėtino PVM suma bus atskaityta, todėl į biudžetą mokėti nereikės. Jeigu PVM mokėtojas ilgalaikio turto pasigaminimui skirtų medžiagų ir paslaugų pirkimo PVM į atskaitą neįtraukė, tai nuo pasigaminto turto vertės PVM neskaičiuojamas.

 

Dėl gydytojo veiklos


VMI informuoja, kad gydytojų, dalyvaujančių klinikiniuose vaistinių preparatų tyrimuose, veiklos priskyrimas mokslinei veiklai priklauso nuo gydytojo veiklos tikslo:

- Klinikinio vaistinio preparato tyrimo tikslas nėra sveikatos priežiūros paslaugų teikimas. Taigi, gydytojų, kurie savarankiškai farmacijos įmonės užsakymu vykdo klinikinį vaistinio preparato tyrimą, veikla laikytina moksline veikla. Pajamos, gautos iš tokios veiklos, apmokestinamos 5 proc. gyventojų pajamų mokesčiu.

- Jeigu gydytojo savarankiškai vykdomos veiklos tikslas – asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimas, tokia jo veikla laikytina laisvosios profesijos veikla. Pajamos, gautos iš laisvosios profesijos veiklos, apmokestinamos 15 proc. pajamų mokesčio tarifu.

 

Kaip patikslinti važtaraščio duomenis?


Važtaraščio duomenys gali būti tikslinami per 5 darbo dienas nuo važtaraštyje nurodyto krovinio perdavimo gavėjui laiko arba tol, kol važtaraštis turi būseną „išsiųstas“. Važtaraščio rengėjas teikia elektroninio važtaraščio duomenis, patikslinančius parengto važtaraščio duomenis. Važtaraščio duomenys tikslinami pateikiant rinkmeną, naudojantis žiniatinklio paslauga arba įvedant duomenis tiesiogiai į sistemą (t. y. tokiais pat būdais, kaip ir teikiant važtaraštį). Tikslinami duomenys nurodomi elektroniniuose pranešimuose „Važtaraščio duomenų keitimas“, „Važtaraščio skaidymas“, „Priėmimo patvirtinimas“ arba „Važtaraščio atšaukimas“.

Teikiant važtaraščio rinkmeną, važtaraščio duomenys tikslinami teikiant IV rinkmenos dalį „Važtaraščio duomenų (gavėjo, vežėjo ar paskirties vietos) keitimas“.

Pakeitus važtaraščio duomenis, sukuriama nauja važtaraščio versija, tačiau saugoma ir visa važtaraščio istorija.

 



VYRIAUSIOJO BUHALTERIO DARBAI


Svarbios datos


Deklaruojame suteiktą paramą.
Visas Buhalterio kalendorius

Gegužės mėn.: 22 darbo d., 7 poilsio d., 176 d. val.
Paskutinių 3 mėn. (02–04 mėn.): 61 darbo d., 486 darbo val.
2017 m. gegužės mėn. 10-ta darbo d. yra gegužės 15 d.

Metiniai
2016 ir 2017 m. darbo kalendoriai.
 

Įdomūs ir naudingi skaičiai


Lietuvos darbo birža praneša, kad patvirtintas 2017 metais finansuojamų iš Užimtumo fondo lėšų vietinių užimtumo iniciatyvų projektų sąrašas. Šiais metais numatyta įgyvendinti 98 projektus, įsteigti 433 naujas darbo vietas, panaudoti 5,23 mln. Eur valstybės paramos lėšų. Iš viso Lietuvos darbo biržai buvo pateiktos 225 paraiškos su siūlomais vietiniais užimtumo iniciatyvų projektais. Naudingų skaičių lentelė
 

Naudinga nuoroda


Lietuvos Respublikos muitinė informuoja apie galimybę vykstant į Turkiją iš anksto deklaruoti gabenamas prekes. Tai padaryti galima naudojantis Turkijos išankstinio deklaravimo sistema – TIRCUS.
 

Priminimai buhalteriui


Nuo 2017-07-01

Įsigalioja naujos redakcijos Lietuvos Respublikos darbo kodeksas. Įsigaliojus šiam įstatymui keisis visų darbo sutarčių, darbo laiko, poilsio laiko, papildomų susitarimų, priėmimo ir atleidimo iš darbo tvarka. Kiekviena įmonė priklausomai nuo darbuotojų skaičiaus privalės pasirengti ir nuo liepos 1 d. pradėti taikyti atlyginimų sistemas, lygių galimybių užtikrinimo tvarką ir informacinių technologijų naudojimo tvarką.

Nuo 2017-07-01

Numatyta 1 procentiniu punktu mažinti pensijų draudimo įmokos tarifą. 2017 metais sumažinus pensijų įmokos tarifą, 0,5 proc. bus didinamas nedarbo socialinio draudimo įmokos tarifas, o nuo 2017 m. liepos 1 d. turėtų pradėti veikti Ilgalaikio darbo išmokų fondas, iš kurio bus mokamos išeitinės išmokos darbo netekusiems asmenims. Šioms išmokoms finansuoti numatytas 0,5 proc. įmokų tarifas. Bendra mokestinė našta darbdaviams 2017 metais lieka ta pati.
 



MOKESČIAI

PELNO MOKESTIS


Atnaujintas Pelno mokesčio įstatymo komentaras


2017 m. balandžio 19 d. VMI išplatino savo 2017 m. balandžio 13 d. pranešimą Nr. (32.42-31-1E)RM-11006 „Dėl Lietuvos Respublikos pelno mokesčio įstatymo 58 straipsnio 16 dalies 1 ir 2 punktų apibendrinto paaiškinimo (komentaro) papildymo“. Raštu atnaujintas Pelno mokesčio įstatymo 58 straipsnio 16 dalies komentaras. Plačiau / IBA
 


MOKESČIŲ ADMINISTRAVIMAS


Pakeistos VMI tvirtinamos Dokumentų formų naudojimo ir užpildymo taisyklės


2017 m. balandžio 28 d. VMI viršininkas priėmė įsakymą Nr. VA-35, kuriuo pakeitė ir nauja redakcija išdėstė Dokumentų formų naudojimo ir užpildymo taisykles, patvirtintas VMI viršininko 2009 m. sausio 8 d. įsakymu Nr. V2 (toliau – Taisyklės). Taip pat buvo patvirtintos naujos Daiktų paėmimo protokolo FR1045, Plombavimo (antspaudavimo) akto FR1046, Pranešimo FR1048 ir Daiktų patikrinimo protokolo FR1062 formos. Naujosios Taisyklės ir formos naudojamos nuo 2017 m. balandžio 29 d. 2017-04-28 įsakymu taip pat išbrauktos nebenaudojamos formos – Administracinio teisės pažeidimo protokolo FR1064 ir Administracinio nurodymo FR1064P formos. Plačiau / E-TAR
 


KITI MOKESČIAI


Keitėsi elektroninės išvežimo bendrosios deklaracijos pateikimo taisyklės


2017 m. balandžio 14 d. Muitinės departamento generalinis direktorius priėmė įsakymą Nr. 1B-318, kuriuo pakeitė ir nauja redakcija išdėstė Elektroninės išvežimo bendrosios deklaracijos pateikimo, priėmimo ir kitos elektroninės informacijos, susijusios su išvežimo bendrosios deklaracijos apdorojimu, mainų taisykles, patvirtintas Muitinės departamento generalinio direktoriaus 2010 m. kovo 31 d. įsakymu Nr. 1B-204 (toliau – Taisyklės). Naujoji Taisyklių redakcija turi būti taikoma nuo 2017 m. kovo 26 d. Plačiau / E-TAR
 


RENGINIAI BUHALTERIUI


Darbo užmokesčio, suminės darbo
laiko apskaitos naujovės ir
naujojo Darbo kodekso
taikymas nuo 2017-07-01

 

Tarptautinei buhalterių dienai
skirtas seminaras

PAKUTINĖ GALIMYBĖ!

 

PVM reguliavimo naujovės
nuo 2017 m.: naujausia praktika, išaiškinimai ir rekomendacijos

 

Lektoriai: J. Navikienė,
M. Mikalopas

Lektoriai: A. Kapitanovas,
J. Navikienė, A. Kviklys

Lektoriai: A. Kapitanovas,
K. Jogminaitė


APSKAITA

Patvirtinti Finansinių ataskaitų audito kokybės peržiūros ataskaitos reikalavimai


2017 m. kovo 6 d. Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos direktorius priėmė įsakymą Nr. V3-11, kuriuo patvirtino naują teisės aktą – Finansinių ataskaitų audito kokybės peržiūros ataskaitos reikalavimus (toliau – Reikalavimai). Naujasis teisės aktas buvo patvirtintas atsižvelgiant į naują Audito įstatymo redakciją. Reikalavimai įsigaliojo 2017 m. balandžio 20 d. Plačiau / E-TAR
 



SODRA

Pakeistos Valstybinio savanoriškojo socialinio draudimo taisyklės


2017 m. balandžio 12 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė nutarimą Nr. 284, kuriuo pakeitė savo 1997 m. spalio 28 d. nutarimą Nr. 1191, patvirtinantį Valstybinio savanoriškojo socialinio draudimo ligos ir motinystės pašalpoms taisykles. Nurodytas ankstesnis nutarimas buvo išdėstytas nauja redakcija. Plačiau / IBA
 

Pakeista Ligos ir motinystės socialinio draudimo išmokų mokėjimo tvarka


2017 m. balandžio 20 d. Lietuvos Respublikos Seimas priėmė net 2 įstatymus, keičiančius Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą. Įstatymas Nr. XIII-299 pakeitė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 6 ir 10 straipsnius ir įsigaliojo 2017 m. balandžio 27 d. Plačiau / IBA / IBA / IBA
 

Pakeista savarankiškai dirbančių asmenų pajamų ir „Sodros“ įmokų įrašymo į registrą tvarka


2017 m. balandžio 26 d. Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (toliau – „Sodra“) direktorius priėmė įsakymą Nr. V-209, kuriuo pakeitė savo ankstesnį 2013 m. sausio 18 d. įsakymą Nr. V-30. Atnaujinimas įsigaliojo 2017 m. balandžio 28 d. Plačiau / E-TAR
 


ĮMONIŲ VEIKLA

Atnaujintas kriterijų, pagal kuriuos vertinami galimi pinigų plovimo požymiai, sąrašas


2017 m. balandžio 10 d. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorius priėmė įsakymą Nr. V-76, kuriuo pakeitė ir nauja redakcija išdėstė Kriterijų, pagal kuriuos vertinama, ar pelno nesiekiančios įstaigos ar organizacijos veikloje yra galimo pinigų plovimo ir (ar) teroristų finansavimo požymių, sąrašas, patvirtintas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus 2011 m. vasario 15 d. įsakymu Nr. V-46 (toliau – Kriterijų sąrašas). Naujasis Kriterijų sąrašas taikomas nuo š. m. balandžio 20 d. Plačiau / E-TAR
 


TEISMŲ PRAKTIKA

Sandorio tarp asocijuotų asmenų sudarymas


Pareiškėjui priskaičiuota sumokėti į biudžetą PVM, PM, PVM delspinigių, PM delspinigių ir 30 procentų dydžio nuo nesumokėtų PVM ir PM baudas. Šie mokesčiai pareiškėjui priskaičiuoti už tai, kad jis, būdamas asocijuotu asmeniu su trečiuoju asmeniu, pastarajam suteikęs paskolą neapskaitė pajamų iš palūkanų, kurias turėjo gauti iš šio sandorio, bei už tai, kad neturėdamas prekių ir paslaugų įsigijimo dokumentų, įrodančių 2011 m. įvykusias ūkines operacijas, nepagrįstai atskaitė pirkimo PVM ir suma sumažino apmokestinamąjį pelną. Plačiau
 


INSTITUCIJŲ PRANEŠIMAI

VALSTYBINĖ MOKESČIŲ INSPEKCIJA


Pavasaris į statybvietes veja statybininkus, Mokesčių inspekcija iš statybviečių – „vokelius“ Plačiau
Krovinių gabentojai važtaraščių duomenis VMI gali teikti paprasčiau Plačiau
VMI modelis „Įspėjau – pasirink“ sėkmingai be kontrolės procedūrų skaidrina įmonių atlyginimus
Plačiau

Daugiausiai deklaracijų šįmet sulaukta pirmąją deklaravimo dieną
Plačiau

Mėsos perdirbimo įmonėje šimtai kilogramų neaiškios kilmės mėsos ir dvigubi važtaraščiai
Plačiau

 

FINANSŲ MINISTERIJA


Siekiama efektyvesnio ir skaidresnio valstybės valdomų įmonių turto naudojimo Plačiau
Trijų mėnesių centrinės valdžios sektoriaus deficitas – 46,4 mln. eurų Plačiau
Sužinok, kam 2017-aisiais valstybė išleis tavo pinigus
Plačiau

Kuriamas naujas ilgalaikio finansavimo instrumentas, suteiksiantis daugiau galimybių verslui Plačiau

 

SODRA


Galvokime apie savo ateitį: stažo sukaupiame tiek, kiek oficialiai uždirbame pajamų Plačiau
„Sodra“ siekia efektyviai administruoti PSD įmokas ir valdyti skolą
Plačiau

 


SPAUDA

 

 

 

 

1. Paruošė lengvatų paketą inovacijoms
2. Skvernelis: mokestinių pertvarkų gairės – jau po savaitės kitos
3. Mokesčių reforma be skambių lozungų

 

1. Ekspertai vertina naujas mokesčių lengvatas: investuoti reikėtų ir į kepyklas, ne tik aukštąsias technologijas
2. Atsiskaitymams grynaisiais – dar mažesnė riba
3.
Seimas grįžta prie Darbo kodekso: ilgesnės darbo valandos, bet dosnesnės nedarbo išmokos

 

1. Cvilikienė: kiek kainuoja senatvė Lietuvoje?
2. „Sodra“ pataria: kaip skaičiuojamas darbo stažas ir būsima pensija
3.
Finansų analitikai: Lietuvos ekonomikai reikia skubios pagalbos

 

1. Seimas svarstys PVM lengvatos šildymui likimą
2. Prezidentė: Darbo kodeksą reikės iš karto pildyti
3.
Siūloma privalomai sveikatos draudimu drausti ir mažųjų bendrijų vadovus

 
 
 
 

PRAKTINIAM DARBUI

Garantijų darbuotojams jų darbdaviui tapus nemokiam apibendrinimo lentelės


Nuo liepos 1 d. pradeda veikti Ilgalaikio darbo išmokų fondas, į kurį darbdaviai mokės 0,5 proc. nuo pajamų, apmokestinamų VSD įmokomis. Lentelėse pateikiame informaciją apie šio ir Garantinio fondų administravimą, lėšų panaudojimą ir įmokų mokėjimą. Plačiau
 

Naujausi IBA klausimai–atsakymai


1. Visada išleidžiant naujas kolekcines monetas nusiperku vieną monetą sau ir keletą parduoti (nes leidžiama įsigyti ribotą kiekį) ir jas parduodu. Taip darau du, tris kartus per metus. Ar atliekant tokius pardavimus reikia mokėti mokesčius? Plačiau
2. Esu įregistravęs individualią veiklą. Paprastai mano paslaugų teikėjai atsiskaito vėliau nei mano išrašytos sąskaitos faktūros dieną. Kaip tinkamai turiu įforminti tokių pajamų gavimą? Plačiau
3. Prekiauju internete ir nusprendžiau legalizuotis įsigydamas verslo liudijimą. Ar to pakanka legalizavimuisi? Plačiau
4. Vienintelis įmonės akcininkas yra įregistravęs individualią veiklą mokesčių administratoriaus nustatyta tvarka (individuali veikla pagal pažymą). Ar vertinant būtiną registravimuisi pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju ribą bus skaičiuojamos kartu įmonės ir individualios veiklos pajamos?
Plačiau
5. Atlikau privalomąją pradinę karo tarnybą. Prieš patekdamas į ją niekur nedirbau. Ar turiu teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmokas?
Plačiau

 

Elektroninis deklaravimas

VMI:


FR0528 – Asocijuotų asmenų tarpusavio sandorių arba ūkinių operacijų ataskaita (atnaujinta 2017-04-25)
FR0600 – Pridėtinės vertės mokesčio deklaracija (atnaujinta 2017-04-27)
GPM308 – Metinė pajamų deklaracija (atnaujinta 2017-04-26)
Visos VMI
formos

 SODRA:

„Sodros“ formos ir šablonai

 STD:

Statistikos departamento ataskaitų formų puslapis


IŠMOK PATS

MS PowerPoint 2013 pamokėlė Nr. 11 „5 patarimai, kaip parengti įdomų pristatymą“


Rengdami pristatymus pasitelkiame įvairius efektus, į skaidres keliame tekstinę informaciją, paveikslus ir kitus dėmesį patraukiančius elementus. Tačiau ar susimąstome, kaip parengti tikrai įdomų pristatymą? Šioje MS PowerPoint pamokėlėje pateikiama keletas patarimų, kaip parengti įdomų informacijos pristatymą, turint omenyje ne tik skaidres, bet ir paties pranešėjo vaidmenį pristatymo metu. Plačiau


 


COUNT LINE NAUJIENOS


Baigėsi Tarptautinei buhalterių dienai skirtas konkursas, kuriame kvietėme pateikti savo spėjimus, susijusius su Seimo darbo rezultatais pavasario sesijos metu.

Valdžios darbą stebėjome nuo balandžio 1 d. iki gegužės 8 d. ir per šį laikotarpį:

1. Įvyko 8 rytiniai ir vakariniai posėdžiai, o vidutinis jų lankomumas – 123 Seimo nariai.
2. Užregistruota 239 teisės aktų projektai.
3. Seimas priėmė 33 įstatymų pakeitimus.
4. VMI išleido 8 naujus išaiškinimus.
5. Priimta viena naujojo Darbo kodekso pataisa.
6. LR Prezidentė vetavo 11 Seimo priimtų įstatymų.
7. Ministrų kabineto sudėtis išliko nepakitusi.

Dėkojame visiems, pateikusiems savo spėjimus, ir sveikiname laimėtojas. Trečiąją vietą užėmė ir firminę COUNT LINE užrašų knygutę laimėjo p. Irena Knezytė, surinkusi 115 taškų. O tiksliausiai Seimo darbo rezultatus numatė ir po lygiai taškų surinko dvi konkurso dalyvės. Po 145 taškus surinko p. Rasa Jonikaitė ir p. Aurelija Genienė. Abiem nugalėtojoms dovanojame firmines COUNT LINE užrašų knygutes ir kvietimus apsilankyti bet kuriame COUNT LINE organizuojamame vienos dienos seminare. Dar kartą dėkojame visiems konkurso dalyviams, o su laimėtojomis susisieksime asmeniškai.

 


BUHALTERIO LAISVALAIKIS

Ar žinote, kad...
... Siekiant paskatinti piliečių domėjimąsi Europos Sąjungos (ES) investicijomis ir jų teikiama nauda, Lietuvoje, kaip ir kitose ES šalyse, gegužę organizuojamos atvirų durų dienos. Skaičiuojama, kad šiemet gegužės 4–18 d. nemokamai gyventojams duris atvers daugiau nei dešimt įvairios paskirties objektų, neseniai atnaujintų ar rekonstruotų ES lėšomis.

Nemokamai apsilankyti bus galima turistinės, socialinės, aplinkosaugos bei mokslinės paskirties objektuose: Medžių lajų take ir regioninio parko lankytojų centre Anykščiuose, taip pat Eismo informacijos centre Vilniuje, kur visi besidomintys turės galimybę sužinoti apie naujausius ir įdomiausius projektus. Be to, lankytojus į atvirų durų dieną Kaune kviečia ir Vytauto Didžiojo universitetas, kur bus pristatomas Pasaulio lietuvių universiteto idėjos įgyvendinimas.
Šiuos ir kitus „Europa mano regione“ renginius ir informaciją apie juos galite rasti http://www.esinvesticijos.lt/ renginių skiltyje.
„Europa mano regione“ – tai Europos Komisijos iniciatyva, kurios tikslas – paskatinti piliečius sužinoti daugiau apie ES investicijas juos supančioje aplinkoje. Renginiai vyks visą gegužės mėnesį visose ES šalyse, paminint gegužės 9 d. – Europos dieną.

 



 


Posakis
„Pasimatavau vasarinius rūbus. Tiko tik kaspinėlis.“


Anekdotas
Siuntų stebėjimo sistemos etapai:
1) Siuntinys priimtas.
2) Velniai žino, kur tas siuntinys yra.
3) Siuntinys pristatytas.

 





Visus šiame naujienlaiškyje paminėtus teisės aktus Jūs galite rasti
IBA.
IBA informacija prieinama tik registruotiems vartotojams.
Gerbiamas prenumeratoriau, Jūs gavote šį naujienlaiškį, nes jį esate užsiprenumeravęs kaip IBA vartotojas.